2012. július 1., vasárnap

Kumi:-)

Engem is elkapott a kumihimo-láz. Az egyetlen bibi az volt, hogy a közeli hobbiboltban még véletlenül sem lehet azt a bizonyos korongot (tárcsát?) kapni, viszont sehogy sem volt kedvem kibumlizni Gordon Évihez ebben a kánikulában. Hiába, lusta disznó vagyok:-) Ráadásul MOST akartam kumihimózni, nem valamikor a jövő héten, így a megrendelés sem jöhetett szóba. Persze, nem én volnék, ha annyiban hagytam volna a dolgot. Először hungarocellből próbáltam elkészíteni a korongomat, de sajnos bukta volt a dolog, ugyanis nem tartotta meg a szálakat. A következő kísérlethez egy video adott ihletet: Vettem 1, azaz 1db dekorgumi-lapot (kemény 80Ft-ért!!!) és 2 illetve 3 réteg összeragasztásával elkészítettem a saját korongjaimat: egy nyolcszögletűt a hétszálas kumihimohoz, és egy kereket a nyolcszálashoz. Amint a mellékelt ábra mutatja, működnek :-)
Ezek a kísérleti darabok, legközelebb már gyönggyel csinálom!



13 megjegyzés:

EWA gyöngyös világa! / EWA's World of Beads! írta...

Te kis "ezermester" nagyon jól megcsináltad!! Ügyes vagy de ezt mindig is tudtam :))))

Mézesmama írta...

Orsi! Te Fantasztikus vagy....no de mire tekered majd a gyöngyös szálakat? Arra is van ötleted?....elárulhatnád!( bobin helyet)Engem is elkezdett foglalkoztatni a dolog!

Erika írta...

Nagyon ügyes vagy! Engem is érdekel ez a technika mostanában, és én is a dekorgumira gondoltam, hogy házilag megbarkácsolom. Most kiderült, hogy működik a gyakorlatban is!:)

RaMary írta...

Elképesztő ügyes vagy! Már nézegettem én is a videókat, mert nem hagyhatom ki ezt a technikát, annyira tetszik. Én ugyan más alapban gondolkoztam, de a Te ötleted sokkal jobb. Mézesmama kérdése foglalkoztat azért még engem is.....Köszi a szuper ötletet!:))

Sviro (Ildi) írta...

Ez milyen remek ötlet! És van is itthon dekorgumi, azt hiszem, én is ki fogom próbálni. Köszönöm az ötletet!

Kaszás Ildikó írta...

Nagyon ügyes vagy Orsi !!!!
Én is láttam a videót és én is hungarocellbe gondolkodtam de még nem jutottam el a megvalósításhoz de a te tapasztalatod nekem is segített !!!! A zsinórok is nagyon jók lettek !!!

Krisztina írta...

Orsi! Szuper vagy! Abban a pillanatban lett tiszta nekem is, hogy mivel lehet megoldani, ahogy ráklikkeltem a blogodra.

Tuti ötlet - már csak a technikát kell elsajátítani, mert az a videó amit láttam, az nekem igen gyors volt és még nem tudtam megfogni a folyamat lényegét!

Na de ami késik, az nem múlik! :)

Amy's írta...

Mekk Elek elpirulna ha latna hogy mit csinaltal:)
Nagyon ugyes vagy gratulalok!

Liza írta...

Nagyon szuper ötlet! Köszi, hogy megosztottad velünk!

Lakota mágia írta...

Szuper jó ötlet, nagyon profi megoldás!!!
:-)

Ildika / Csodaszarvas33 írta...

Hát hiába: találékonyságból -is!!!- JELES!!! :)

Madame Bijou - Horváth Mónika írta...

Mennyi eszed van!!!! :)))

Unknown írta...

Szia!
Látom jó régi a bejegyzésed,de remélem azért még tudsz nekem válaszolni :)
Milyen sablon alapján készítetted el a korongot?Rá is rajzoltad?Mert én még nem dolgoztam dekorgumival,viszont a kumihimo technikát szívesen megtanulnám,de olyan drága a korong :S

Köszi a választ!

Gitta